top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiAlexandrina

Dansul mirilor- e necesar sau nu?

Dansul mirilor este una dintre cele mai frumoase și emoționante tradiții care nu lasă pe nimeni indiferent. Și, desigur, fiecare cuplu dorește ca dansul lor să fie memorabil și spectaculos. Unii pregătesc primul lor dans singuri, în timp ce alții își invită un coregraf pentru a-l pregăti.

 

Sigur, vom compara avantajele și dezavantajele angajării unui coregraf pentru pregătirea dansului mirilor versus pregătirea dansului singuri. Astfel, veți putea face o alegere în favoarea unei metode sau alteia.Este adevărat că în trecut aproape fiecare persoană putea dansa frumos și învăța această artă din copilărie. Dansul era la fel de important ca și cititul, vorbitul și comportamentul adecvat în societate. În timp, tradițiile au început să se schimbe și arta dansului în perechi a devenit o raritate. Este adevărat că în prezent puține persoane pot să se laude că știu să danseze dansuri precum valsul sau tango-ul. Și acesta este unul dintre primele motive pentru care să vă adresați unui coregraf pentru pregătirea dansului mirilor.

Toate privirile vor fi îndreptate spre cuplul vostru în timpul dansului romantic și emoționant, așadar atât muzica, cât și mișcările voastre trebuie să fie armonioase și ușoare.

Este important ca atât tu, cât și partenerul tău să vă simțiți liberi și să vă bucurați de dans, iar din exterior să păreți grațioși și relaxați. Acesta este efectul pe care coregraful încearcă să îl obțină în primul rând. O altă dificultate în pregătirea dansului este legată de diferitele opinii despre acest ritual. De obicei, miresele privesc primul dans mai sentimental. Ele își amintesc de cadre romantice din filme, se imaginează ca fiind eroina balului, etc. În schimb, miresele se gândesc în majoritatea cazurilor la momentul dansului cu îngrijorare, se pregătesc pentru el cu reticență, se simt timizi și preferă improvizarea.

Desigur, improvizarea are loc în unele cazuri, dar va fi de succes doar dacă cel puțin unul dintre parteneri are experiență în dans și dacă amândoi au un bun simț al ritmului. Și, bineînțeles, invitații voștri trebuie să fie deschiși și să nu aștepte un spectacol feeric din partea voastră. Dacă nu aveți astfel de abilități, vă recomandăm să apelați la profesioniști care vă vor ajuta să alegeți muzica și dansul potrivit, vă vor învăța mișcări simple, dar efective și vă vor oferi sfaturi utile pentru a vă relaxa și a vă bucura de proces. Acest lucru poate însemna doar câteva ore de lecții pentru a învăța mișcările cheie sau poate însemna un parteneriat complet cu o coregrafie întreagă pentru dansul mirilor.

Apoi, începeți cu alegerea muzicii și stilului de dans. Uitați-vă la videoclipuri cu primele dansuri ale mirilor pe internet și încercați să imitați variantele care vă plac. Dacă nu aveți mult timp sau dorință pentru pregătire, puteți să dansați doar un dans lent pe o melodie preferată. Deși nu va fi la fel de impresionant ca un dans pregătit în avans, acest lucru va economisi semnificativ timpul și bugetul.

Indiferent dacă alegeți să dansați cu un coregraf sau să vă pregătiți singuri pentru acest eveniment, este important să vă amintiți că primul dans în calitate de soț și soție este o tradiție incredibil de frumoasă și emoționantă.

 

Bucurați-vă de fiecare moment alături de persoana iubită și atunci dansul vostru va fi cu adevărat frumos!

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page